Nie masz jeszcze dodanych stron do ulubionych. Miej je zawsze pod reką, przydadzą Ci się już na najbliższych zakupach
Dbamy o Twoją prywatność!
Więcej informacji o plikach cookies i ich funkcjonowaniu znajdziesz w naszej POLITYCE PRYWATNOŚCI.
Pamiętaj, że możesz zmienić ustawienia przeglądarki w zakresie korzystania z plików cookies.
Dbamy o Twoją prywatność!
Więcej informacji o plikach cookies i ich funkcjonowaniu znajdziesz w naszej POLITYCE PRYWATNOŚCI.
Pamiętaj, że możesz zmienić ustawienia przeglądarki w zakresie korzystania z plików cookies.
Henryville, stan Indiana. 9 września 1890 roku na świat przychodzi Harland Sanders. Kilkadziesiąt lat później, Pułkownika Sandersa oraz jego kurczaki znać będzie cały świat.
1939
W 1939 roku pułkownik postanowił udoskonalić swój przepis na pyszne kurczaki. Stworzył więc unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, którą stosujemy do dziś. Tej receptury nie zdradzimy nikomu!
1955 rok to wyjątkowo ważna data w historii marki. To właśnie wtedy oficjalnie pojawiła się jej nazwa - Kentucky Fried Chicken, czyli w skrócie - KFC
1957
Kubełek - najbardziej kultowy element marki KFC. Ponadczasowy i wypełniony pysznymi kawałkami kurczaka trafił na stół już w 1957 roku!
W Polsce pierwsza restauracja pojawiła się na początku lat 90-tych. To oznacza, że jesteśmy już z Wami od ponad 20 lat!
1997
Czym byłoby KFC bez Twistera? Ta wyjątkowa kanapka została wprowadzona do restauracji w 1997 roku. Do dziś doczekała się wielu przepysznych wariacji!
W 2009 roku w Bielsku-Białej otworzyliśmy setną restaurację w Polsce. Wydarzeniu towarzyszyło sporo atrakcji i...duży apetyt na więcej!
2011
W 2011 roku w Warszawie ruszyła pierwsza restauracja z otwartą kuchnią. Dzięki temu nasi goście mogą zobaczyć, jak przygotowujemy ich ulubione danie.
Dbając o wygodę naszych klientów rozwijamy usługę dostawy do domu. W 2014 roku uruchomiliśmy platformę internetową, wprowadziliśmy jeden ogólnopolski numer i mocno poszerzyliśmy zasięg zamówień.
2015
W 2015 roku otworzyliśmy dwusetną restaurację w Polsce. Z tej okazji obdarowaliśmy naszych fanów czterdziestoma tysiącami kubełków!
Henryville, stan Indiana. 9 września 1890 roku na świat przychodzi Harland Sanders. Kilkadziesiąt lat później, Pułkownika Sandersa oraz jego kurczaki znać będzie cały świat.
1939
W 1939 roku pułkownik postanowił udoskonalić swój przepis na pyszne kurczaki. Stworzył więc unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, którą stosujemy do dziś. Tej receptury nie zdradzimy nikomu!
1955 rok to wyjątkowo ważna data w historii marki. To właśnie wtedy oficjalnie pojawiła się jej nazwa - Kentucky Fried Chicken, czyli w skrócie - KFC
1957
Kubełek - najbardziej kultowy element marki KFC. Ponadczasowy i wypełniony pysznymi kawałkami kurczaka trafił na stół już w 1957 roku!
W Polsce pierwsza restauracja pojawiła się na początku lat 90-tych. To oznacza, że jesteśmy już z Wami od ponad 20 lat!
1997
Czym byłoby KFC bez Twistera? Ta wyjątkowa kanapka została wprowadzona do restauracji w 1997 roku. Do dziś doczekała się wielu przepysznych wariacji!
W 2009 roku w Bielsku-Białej otworzyliśmy setną restaurację w Polsce. Wydarzeniu towarzyszyło sporo atrakcji i...duży apetyt na więcej!
2011
W 2011 roku w Warszawie ruszyła pierwsza restauracja z otwartą kuchnią. Dzięki temu nasi goście mogą zobaczyć, jak przygotowujemy ich ulubione danie.
Dbając o wygodę naszych klientów rozwijamy usługę dostawy do domu. W 2014 roku uruchomiliśmy platformę internetową, wprowadziliśmy jeden ogólnopolski numer i mocno poszerzyliśmy zasięg zamówień.
2015
W 2015 roku otworzyliśmy dwusetną restaurację w Polsce. Z tej okazji obdarowaliśmy naszych fanów czterdziestoma tysiącami kubełków!